Over mij

Hoi, ik ben Renée Reuser en ik woon samen met mijn partner, dochter en hond in een heerlijk huis in Berkel en Rodenrijs. Ik ben opgegroeid in Amsterdam en daar heb ik het grootste deel van mijn leven gewoond. De liefde heeft mij onder de rook van Rotterdam gebracht en ik woon hier met veel plezier. In 2019 ben ik moeder geworden van onze dochter Loïs. Ik ben gek op koken, bakken en lekker wandelen in de natuur met onze hond Chip.

Als kind was ik een vrolijk en bezig meisje, maar wat je aan de buitenkant niet zag was dat ik heel gevoelig was en nog steeds ben. Ik kon een aangrijpende gebeurtenis moeilijk verwerken, voelde altijd snel de sfeer aan ( positief en negatief) en voelde me vaak niet “gezien” door mensen. Ik heb een hele fijne jeugd gehad, maar had zeker baat gehad bij een kindercoach. Iemand die mij kon helpen bij bovengenoemde situaties.

kindercoach Renée Reuser

Ervaring

Ik heb 10 jaar als leerkracht in het  onderwijs gewerkt. Ik werkte voornamelijk met jonge kinderen van 4-7 jaar. Dit vond ik een heel mooi en bijzonder beroep.

Wat mij vooral zo trok in het werk was de ondersteuning die ik kon bieden op sociaal- emotioneel gebied. Helaas is er in het onderwijs vaak meer aandacht voor het cognitieve gedeelte en het behalen van doelen. Hier kon ik soms verdrietig van worden, omdat ik merkte dat mijn leerlingen vaak meer behoefte hadden aan mijn aandacht voor het emotioneel welzijn, dan dat ze bijvoorbeeld konden sorteren of ordenen of al letters moesten herkennen.

Omdat ik niet meer in Amsterdam woonde ben ik een baan in het regulier onderwijs gaan zoeken hier in Berkel en Rodenrijs. Ik had vrij snel een baan op een leuke school, maar al gauw merkte ik dat ik totaal niet op mijn plek zat. Ik merkte dat kinderen in het regulier onderwijs vaak ook veel hulpvragen hebben, maar er op school weinig ruimte voor is om hier gehoor aan te geven. Ik heb binnen een maand mijn ontslag ingediend, want ik voelde dat ik steeds onrustiger werd.

Ik heb toen tijdelijk een baan in de kinderopvang aangenomen, een werkplek waar ik tijdens mijn studie aan de PABO al veel ervaring had opgedaan en waar de kinderen over het algemeen nog lekker mogen scharrelen en spelen.

impressie kindercoaching 'coaching bij renee' - 3

De stap naar Kindercoaching

Per maart 2020 ben ik gestart als kindercoach. Op werkgebied ben ik zoekende geweest. Wat wil ik? Wat past er bij mij? Deze vragen bleven me maar achtervolgen. Een tijdje had ik plannen om een eigen koffie en theezaakje te openen met zelfgebakken taarten. Dit lijkt me nog steeds heerlijk, maar ik kreeg zo vaak te horen dat mijn talent toch echt bij de begeleiding van kinderen lag en dat ik kinderen zo goed kan bereiken. Dit wilde ik niet zomaar aan de kant gooien, dus was ik aan het denken aan een plek waar kinderen workshops konden volgen. Uiteindelijk kwam de opleiding ‘kindercoach’ op mijn pad. Dit was zo’n belangrijk moment in mijn leven. Ik wist meteen dat dit was wat ik wilde doen! Kinderen in hun kracht zetten, volgen en vooral echt zien wie ze zijn en wat hun sterke kanten zijn i.p.v. kijken naar wat ze nog niet kunnen. De opleiding was een soort oase van mezelf herkennen, leren kennen en genieten van alle informatie die ik tot mij kreeg.

Ja! Dit is wie ik ben! Ik ben een coach voor kinderen, maar ook voor jongeren. Ik kan me inleven in een kind dat erg gevoelig is, omdat ik dit zelf ook ben. Vinden mensen me wel aardig? Oei, straks maak ik een fout en denken mensen er van alles over. Ben ik goed genoeg in wat ik doe en zeg? Dit zijn gevoelens en gedachten waar veel mensen ( inclusief ikzelf) tegenaan lopen en waar je met de juiste tools misschien anders mee om kunt gaan in de toekomst

Ik heb zelf een tijd bij een coach gelopen om deze onzekerheden te onderzoeken. Tijdens deze sessies kwam sterk naar voren dat ik mezelf vaak wegcijferde en altijd voor anderen klaar wilde staan, maar nooit echt aan mezelf dacht. Ik schrok hier best wel van, want ineens vielen er heel veel dingen op zijn plek. Vanaf mijn jeugd was ik hier al onbewust mee bezig. Mensen verwachtten vaak van mij dat ik de moeite in een relatie stak, omdat ik dit ook altijd deed en mezelf maar al te vaak voorbij liep. Dit betekende ook dat ik vaak gekwetst werd en me niet gezien voelde. Ik begreep niet waarom ik opeens niet belangrijk genoeg was als ik het even niet kon opbrengen om meer te geven. Sinds dat inzicht ben ik dingen anders gaan doen. Ik heb doormiddel van mijn coach en door in mezelf te geloven geleerd dat ik alles kan en aardig genoeg ben. Ook heb ik geleerd rustmomenten in te lassen als ik me onrustig voel en soms ook gewoon eens “nee” te zeggen. Wat zou het fijn zijn geweest als ik als kind doormiddel van een coach al had kunnen ontdekken wie ik ben en wat IK belangrijk vind en dit ook zo mag leven.

kindercoach Renée Reuser impressie

Wie ben ik als kindercoach?

Als coach ben ik open en vriendelijk. Ik vind het belangrijk dat ouders en kinderen zich op hun gemak voelen en het idee hebben dat ze kunnen zijn en voelen wat er op dat moment toe doet. Openheid is één van de mooie dingen die je tijdens het coachen tegenkomt en door bewustwording en verdieping kan je mooie stappen maken met de client. Wat ik vooral belangrijk vind, is dat ik mensen zie en dan bedoel ik echt “zien”. Niet alleen opnemen wat er van buiten te zien valt, maar juist de stille hints in me opnemen en hier iets mee doen. Wat is je gevoel? Wat is je behoefte? Het draait tijdens de sessies om wat uw kind nodig heeft om sterker en zelfstandig met situaties om te gaan. Een kracht die ik bezit is dat ik erg gevoelig ben en redelijk snel de sfeer in de ruimte voel. Dit helpt mij als coach erg goed om soms dieper te graven en de vinger op de zere plek te leggen. Ik kijk als coach naar wat er speelt en naar de context van de situatie. Tot slot ben ik een coach die geniet van bewegen, creatief bezig zijn of een leuk spelletje. Ik volg, ik observeer en probeer zo de juiste begeleiding te bieden. Maar wat vooral belangrijk is: We vieren de mooie stappen die we maken, want ieder stapje die je maakt is vooruitgang.

kindercoaching Renée Reuser

Coachmodel

  • bewustwording

  • verdieping
  • verantwoordelijkheid
  • vieren

Maak vrijblijvend een afspraak voor een gratis informatie gesprek

Afspraak maken